Sage

Rozmowy na temat serii książek Pamiętniki Wampirów

Moderator: Moderator

3 lut 2012, o 21:34
Zielonooka
Tropiciel
Tropiciel

Litry krwi: 0
Ocena: 9

Sage
Jak większość z was się orientuje w serialu już niebawem pojawi się Sage w postaci pięknej wampirzycy... i cóż, osobiście czuję się rozczarowana, że z kart papieru na ekran nie zostanie przeniesiony "oryginalny" Sage wraz ze swymi pupilami i tajemniczym nie do końca określonym rodowodem.
Jakie macie odczucia co do pomysłu umieszczenia "Sage" w serialu? Czy oczekujecie postaci równie potężnej jaką przyszło nam podziwiać na kartach powieści?
Osobiście uważam Sage'a za jedną z najbardziej intrygujących postaci serii L.J.Smith i nie wiem do końca czy mi się podoba nadawanie jego imienia jednej z kochanic Pierwotnych i Salvatorów - oby go nie zhańbiono ;)

Pani Reklama
Zwiedzający
Zwiedzaj¹cy

4 lut 2012, o 18:46
Vanessa1997
Dawca Krwi
Dawca Krwi

Ja osobiście Sage w książce bardzo lubiłam.
Spoiler: pokaż
nauka oddychania

On sam był taką inną postacią. Miał nieznany do końca rodowód i świetne zwierzaki. Kiedy dowiedziałam się, że ma być kobietą w serialu nie wiedziałam czy się śmiać :lol: czy płakać :cry: Ogólnie był szok :shock: No bo jak? Ale może jakoś to będzie, ciężko w sumie oceniać książkę po samej okładce. Mam nadzieję, że będę mile zaskoczona, a rola Sage tak jak w książce mimo wszystko będzie interesująca i intrygująca ;)

Grafika by Ezria
Do gory

8 lut 2012, o 13:42
Responda
Sprzymierzeniec
Sprzymierzeniec

Litry krwi: 6
Ocena: 38

No bez jaj, Sage jest bardzo intrygującą postacią i uwielbiam go, zaraz po Damonie. Gdyby pojawił się w serialu ze swoimi pupilami, z pewnością zdobyłby akceptację u wielu kobiet. A tutaj wciskają nam kolejną babe do serialu, no bez przesady. Ja chcę go jako faceta. :<

10 lut 2012, o 11:53
Zielonooka
Tropiciel
Tropiciel

Typowe to dla Vampire Diaries - zamiast porządnie kogoś odwzorować na podstawie książki, czynią "go" kolejną kochanicą dla braci Salvatore, lub powiązanym z Pierwotnymi, a w tym wypadku popatrzyłabym na "oryginał" postaci

11 lut 2012, o 19:51
Colleen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Litry krwi: 2
Ocena: 5

Jestem niezadowolona. Sage w serialu - owszem, ale nie jako dodatek, ba, tym bardziej kobiecy! Moim zdaniem pani Smith stworzyła jedną z bardziej tajemniczych i intrygujących postaci, którą warto by wpleść w wątki ekranowe. Cieszę się, że powstała taka idea, szkoda tylko, że nie zostanie zrealizowana tak, jak trzeba...

(c) Colleen
Do gory

12 lut 2012, o 12:38
eatenheart
Nowonarodzony
Nowonarodzony

Ocena: 280

Strasznie lubię Sage, nawet dodałam go do mojego opowiadania które teraz niestety jest zawieszone :p
Ale pomijając, to jest mi przykro, że wątek tej postaci nie jest bardziej rozwinięty..
Nie dość, że przystojny, to jeszcze świetny charakter i wizerunek - ten jego pies :mrgreen: no i te jego francuskie wstawki w mowie, brzmi to co najmniej zacnie :serce:

all by mój guru Conf♥
Do gory

12 lut 2012, o 14:30
Elena_Gilbert_S
Wampiromaniak
Wampiromaniak

Ocena: 67

Książkowy Sage jest jedna z moich ulubionych postaci. Jestem więc bardzo rozczarowana pomysłem producentów VD. Czemu niby to robią? Sage był tajemniczy, mroczny, intrygujący... Dlaczego nie wprowadza kość podobnego do serialu, a zamiast tego wrzucają jakąś kolejna kochankę Salvatore'ów...? To nie fair moim zdaniem...

"When I drag my brother back from the edge and deliver him back to you, I want you to remember the things you felt when he was gone."

by Elajża
Do gory

12 lut 2012, o 15:40
Zielonooka
Tropiciel
Tropiciel

Urok TVD, to co można ładnie ściągnąć z książki i przedstawić jest zastępowane marną "kopią". Patrząc na serialową Meredith, nie ma chyba co wróżyć świetlnej przyszłości Sage.

14 lut 2012, o 14:27
Ians96
ZwiedzajÄ…cy
ZwiedzajÄ…cy

Ocena: 0

Zgadzam się z wami. Kobieta w ogóle nie pasuje mi do roli Sage. Zniszczą całą postać jeśli zmienią mu płeć. To nie fair. J.L. Smith stworzyła Sage jako tajemniczego i szarmanckiego wampira o nieprzeniknionym umyśle.Ciekawi mnie tylko jak powiążą Sage z teraźniejszymi faktami serialu. I czy tak jak w książce
Spoiler: pokaż
przy pojawieniu się Sage, Damon stanie się człowiekiem. I co zrobią z Schinishim i Misao. Czy w ogóle ich nie będzie ? A może dopiero później ?
Ostatnio edytowano 14 lut 2012, o 14:27 przez Ians96, łącznie edytowano 1 raz
Do gory

14 lut 2012, o 16:47
Responda
Sprzymierzeniec
Sprzymierzeniec

Litry krwi: 6
Ocena: 38

Ians96, Schinshi i Misao w serialu? Serio? Wygladałoby to komicznie.. 'Macające się' rodzeństwo z wyrastającymi ogonami z tyłka.. HAHAHA dżizys krajst.

25 lut 2012, o 18:16
Nildring
Wizjoner
Wizjoner

Litry krwi: 25

Sama się sobie dziwię, że nie wyraziłam swojego głebokiego oburzenie w tym o to temacie...
Jak większości z was, książkowy Sage przypadł mi do gustu, tylko ot mały szczegół jako facet, nie kolejna "znajoma" Damona :|
Podobało mi się jak pomagał dla Damona w jego nieprzyjemnym "problemie". No i ten jego pies i sokół. W książce był bardzo interesującą postacią o ciekawym charakterze, nie wiem co wykombinują w serialu ale i tak to już nie będzie to samo, a szkoda mogli go wprowadzić ale jako faceta.
Schinshi i Misao? Znając życie kiedyś ich wprowadzą, Jednak raczej nie będą oni kitsune ale ot zwykłymi wampirami albo czymś podobnym.
Do gory

27 lut 2012, o 14:19
Deydivamp
ZwiedzajÄ…cy
ZwiedzajÄ…cy

hmmm . pierwszy raz słyszę o tym, że książkowy Sage ma "wystąpić" w filmie i to jeszcze w przeciwnej płci ..
to bd jeden wielki horror..
zgadzam się z wami, Sage w książce był tajemniczy i przez to był taki wspaniały .. a w serialu chcą zrobić z niego babkę :zdziwko:
-Będziemy razem tacy szczęśliwi. Kiedy oni będą martwi, puszczę cię. Nie chciałam cię skrzywdzić tak naprawdę. Po prostu się rozgniewałam. - wyciągnęła smukłą rękę i pogłaskała go po policzku. - Przepraszam.
-Katherine - powiedział, wciąż się uśmiechając.
-Tak. - Nachyliła się bliżej.
-Katherine...
-Tak, Damonie?
-Idź do diabła.
Do gory

27 lut 2012, o 14:22
Deydivamp
ZwiedzajÄ…cy
ZwiedzajÄ…cy

ians 96
ja też jestem tego ciekawa.. ale zobaczcie.. film i książka straaaasznie się różnią, więc może być i tak , że nie zobaczymy ani Lisołaków, ani Damona człowieka, ani nawet Mrocznych wymiarów ..
-Będziemy razem tacy szczęśliwi. Kiedy oni będą martwi, puszczę cię. Nie chciałam cię skrzywdzić tak naprawdę. Po prostu się rozgniewałam. - wyciągnęła smukłą rękę i pogłaskała go po policzku. - Przepraszam.
-Katherine - powiedział, wciąż się uśmiechając.
-Tak. - Nachyliła się bliżej.
-Katherine...
-Tak, Damonie?
-Idź do diabła.
Do gory

29 lut 2012, o 12:21
Feriblle
Delegat
Delegat

Ocena: 5

Ja osobiście uważam że nie powinni z niej robić kolejnej dziewczyny Salvatorów lub pierwotnych .
Denerwuje mnie że w książce Sage jest facetem a w serialu jakoś tak zmienił pleć :shock:

Klaroline
    by Elajża
Do gory

3 mar 2012, o 20:25
Natalie
Sprzymierzeniec
Sprzymierzeniec

Poprzedni nick: VampireNatix
Ocena: 102

Zawiodłam się trochę, bo w książce bardzo polubiłam Sage. Wolę przystojnego wampira,  przyjaciela Damona od jakiejś kolesiówki, jednak po zkiepścionej Meredith i tak nie jestem zaskoczona.

"Krwawię, cicho żyjąc.
Żyję, cicho krwawiąc."
"Świat zamknięty, otwarte rany.
Otwarty świat, rany zamknięte."

Każdy z nas, ma w sobie coś z psychopaty.

Do gory

Powrót do Książka

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości