Rozmowy na temat serii książek Pamiętniki Wampirów
Moderator: Moderator
-
Zielonooka
- Tropiciel

-
- Litry krwi: 0

- Ocena: 9
-
|
Jak większość z was się orientuje w serialu już niebawem pojawi się Sage w postaci pięknej wampirzycy... i cóż, osobiście czuję się rozczarowana, że z kart papieru na ekran nie zostanie przeniesiony "oryginalny" Sage wraz ze swymi pupilami i tajemniczym nie do końca określonym rodowodem. Jakie macie odczucia co do pomysłu umieszczenia "Sage" w serialu? Czy oczekujecie postaci równie potężnej jaką przyszło nam podziwiać na kartach powieści? Osobiście uważam Sage'a za jedną z najbardziej intrygujących postaci serii L.J.Smith i nie wiem do końca czy mi się podoba nadawanie jego imienia jednej z kochanic Pierwotnych i Salvatorów - oby go nie zhańbiono 
|
|
-
Vanessa1997
- Dawca Krwi

-

-
|
Ja osobiście Sage w książce bardzo lubiłam. On sam był taką inną postacią. Miał nieznany do końca rodowód i świetne zwierzaki. Kiedy dowiedziałam się, że ma być kobietą w serialu nie wiedziałam czy się śmiać  czy płakać  Ogólnie był szok  No bo jak? Ale może jakoś to będzie, ciężko w sumie oceniać książkę po samej okładce. Mam nadzieję, że będę mile zaskoczona, a rola Sage tak jak w książce mimo wszystko będzie interesująca i intrygująca 
__________________ Grafika by Ezria
|
|
|
|
|
-
Responda
- Sprzymierzeniec

-
- Litry krwi: 6

- Ocena: 38
|
No bez jaj, Sage jest bardzo intrygującą postacią i uwielbiam go, zaraz po Damonie. Gdyby pojawił się w serialu ze swoimi pupilami, z pewnością zdobyłby akceptację u wielu kobiet. A tutaj wciskają nam kolejną babe do serialu, no bez przesady. Ja chcę go jako faceta. :<
__________________ " Elijah to króliczek wielkanocny w porównaniu do Klausa. - Rołs" 
|
|
|
|
|
-
Zielonooka
- Tropiciel

-

-
|
Typowe to dla Vampire Diaries - zamiast porządnie kogoś odwzorować na podstawie książki, czynią "go" kolejną kochanicą dla braci Salvatore, lub powiązanym z Pierwotnymi, a w tym wypadku popatrzyłabym na "oryginał" postaci
|
|
-
Colleen
- Stały Bywalec

-
- Litry krwi: 2

- Ocena: 5
-
|
Jestem niezadowolona. Sage w serialu - owszem, ale nie jako dodatek, ba, tym bardziej kobiecy! Moim zdaniem pani Smith stworzyła jedną z bardziej tajemniczych i intrygujących postaci, którą warto by wpleść w wątki ekranowe. Cieszę się, że powstała taka idea, szkoda tylko, że nie zostanie zrealizowana tak, jak trzeba...
__________________ (c) Colleen
|
|
|
|
|
-
eatenheart
- Nowonarodzony

-

- Ocena: 280
-
|
Strasznie lubię Sage, nawet dodałam go do mojego opowiadania które teraz niestety jest zawieszone :p Ale pomijając, to jest mi przykro, że wątek tej postaci nie jest bardziej rozwinięty.. Nie dość, że przystojny, to jeszcze świetny charakter i wizerunek - ten jego pies  no i te jego francuskie wstawki w mowie, brzmi to co najmniej zacnie 
__________________ all by mój guru Conf♥
|
|
|
|
|
-
Elena_Gilbert_S
- Wampiromaniak

-

- Ocena: 67
-
|
Książkowy Sage jest jedna z moich ulubionych postaci. Jestem więc bardzo rozczarowana pomysłem producentów VD. Czemu niby to robią? Sage był tajemniczy, mroczny, intrygujący... Dlaczego nie wprowadza kość podobnego do serialu, a zamiast tego wrzucają jakąś kolejna kochankę Salvatore'ów...? To nie fair moim zdaniem...
__________________ "When I drag my brother back from the edge and deliver him back to you, I want you to remember the things you felt when he was gone." by Elajża
|
|
|
|
|
-
Zielonooka
- Tropiciel

-

-
|
Urok TVD, to co można ładnie ściągnąć z książki i przedstawić jest zastępowane marną "kopią". Patrząc na serialową Meredith, nie ma chyba co wróżyć świetlnej przyszłości Sage.
|
|
-
Ians96
- ZwiedzajÄ…cy

-

- Ocena: 0
-
|
Zgadzam się z wami. Kobieta w ogóle nie pasuje mi do roli Sage. Zniszczą całą postać jeśli zmienią mu płeć. To nie fair. J.L. Smith stworzyła Sage jako tajemniczego i szarmanckiego wampira o nieprzeniknionym umyśle.Ciekawi mnie tylko jak powiążą Sage z teraźniejszymi faktami serialu. I czy tak jak w książce przy pojawieniu się Sage, Damon stanie się człowiekiem. I co zrobią z Schinishim i Misao. Czy w ogóle ich nie będzie ? A może dopiero później ?
Ostatnio edytowano 14 lut 2012, o 14:27 przez Ians96, łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
|
|
-
Responda
- Sprzymierzeniec

-
- Litry krwi: 6

- Ocena: 38
|
Ians96, Schinshi i Misao w serialu? Serio? Wygladałoby to komicznie.. 'Macające się' rodzeństwo z wyrastającymi ogonami z tyłka.. HAHAHA dżizys krajst.
__________________ " Elijah to króliczek wielkanocny w porównaniu do Klausa. - Rołs" 
|
|
|
|
|
-
Nildring
- Wizjoner

-
- Litry krwi: 25

-
|
Sama się sobie dziwię, że nie wyraziłam swojego głebokiego oburzenie w tym o to temacie... Jak większości z was, książkowy Sage przypadł mi do gustu, tylko ot mały szczegół jako facet, nie kolejna "znajoma" Damona  Podobało mi się jak pomagał dla Damona w jego nieprzyjemnym "problemie". No i ten jego pies i sokół. W książce był bardzo interesującą postacią o ciekawym charakterze, nie wiem co wykombinują w serialu ale i tak to już nie będzie to samo, a szkoda mogli go wprowadzić ale jako faceta. Schinshi i Misao? Znając życie kiedyś ich wprowadzą, Jednak raczej nie będą oni kitsune ale ot zwykłymi wampirami albo czymś podobnym.
|
|
|
|
|
-
Deydivamp
- ZwiedzajÄ…cy

-

-
|
hmmm . pierwszy raz słyszę o tym, że książkowy Sage ma "wystąpić" w filmie i to jeszcze w przeciwnej płci .. to bd jeden wielki horror.. zgadzam się z wami, Sage w książce był tajemniczy i przez to był taki wspaniały .. a w serialu chcą zrobić z niego babkę 
__________________ -Będziemy razem tacy szczęśliwi. Kiedy oni będą martwi, puszczę cię. Nie chciałam cię skrzywdzić tak naprawdę. Po prostu się rozgniewałam. - wyciągnęła smukłą rękę i pogłaskała go po policzku. - Przepraszam. -Katherine - powiedział, wciąż się uśmiechając. -Tak. - Nachyliła się bliżej. -Katherine... -Tak, Damonie? -Idź do diabła.
|
|
|
|
|
-
Deydivamp
- ZwiedzajÄ…cy

-

-
|
ians 96 ja też jestem tego ciekawa.. ale zobaczcie.. film i książka straaaasznie się różnią, więc może być i tak , że nie zobaczymy ani Lisołaków, ani Damona człowieka, ani nawet Mrocznych wymiarów ..
__________________ -Będziemy razem tacy szczęśliwi. Kiedy oni będą martwi, puszczę cię. Nie chciałam cię skrzywdzić tak naprawdę. Po prostu się rozgniewałam. - wyciągnęła smukłą rękę i pogłaskała go po policzku. - Przepraszam. -Katherine - powiedział, wciąż się uśmiechając. -Tak. - Nachyliła się bliżej. -Katherine... -Tak, Damonie? -Idź do diabła.
|
|
|
|
|
-
Feriblle
- Delegat

-

- Ocena: 5
-
|
Ja osobiście uważam że nie powinni z niej robić kolejnej dziewczyny Salvatorów lub pierwotnych . Denerwuje mnie że w książce Sage jest facetem a w serialu jakoś tak zmienił pleć 
|
|
|
|
|
-
Natalie
- Sprzymierzeniec

-
- Poprzedni nick: VampireNatix

- Ocena: 102
-
|
Zawiodłam się trochę, bo w książce bardzo polubiłam Sage. Wolę przystojnego wampira,  przyjaciela Damona od jakiejś kolesiówki, jednak po zkiepścionej Meredith i tak nie jestem zaskoczona.
__________________ all by kochana mad "Krwawię, cicho żyjąc. Żyję, cicho krwawiąc." "Świat zamknięty, otwarte rany. Otwarty świat, rany zamknięte."Każdy z nas, ma w sobie coś z psychopaty.
|
|
|
|
|
Powrót do Książka
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości