Ogólne rozmowy na temat filmów
Moderator: Moderator
-
Feministion
- Stały Bywalec

-
- Litry krwi: 0

- Ocena: 13
-
|
Nie lubię horrorów, przerażają mnie. Oglądając Egzorcyzmy Emily Rose sama w domu bałam się wstać z krzesła, tak mnie wbiło, bałam się poruszyć! Później budziłam się o godzinie w trzeciej w nocy. Jeejka.. to było straszne. Od czasów Emily horrory oglądałam z chłopakiem, a wiadomo, że wtedy omija się dużą część filmu  były to chyba Krwawe Święta i jakiś tam film o więźniu, który został skazany na elektryczne krzesło aż trzy razy, oni go później zakopali, a on odżył i chyba ich zabijał. nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło i jezusowi dziękuję xd
|
|
|
|
|
-
MrsHouse
- Delegat

-
- Litry krwi: 1

- Ocena: 11
-
|
Feministion napisał(a):Nie lubię horrorów, przerażają mnie. Oglądając Egzorcyzmy Emily Rose sama w domu bałam się wstać z krzesła, tak mnie wbiło, bałam się poruszyć! Później budziłam się o godzinie w trzeciej w nocy. Jeejka.. to było straszne.
Prawie każdy ma tak po tym filmie. Dla mnie najstraszniejszy chyba Ring. Pewnie przez to, że oglądałam, jak byłam mała.
|
|
|
|
|
-
recovery
- Nowonarodzony

-

- Ocena: 166
|
Egzorcyzmy Emily Rose. Mimo, że oglądałam już dawno, nadal uważam, że to najlepszy horror. Według mnie mało straszne horrory, które polegają głównie na ścinaniu głów, odcinaniu rąk, laniu krwi itd. To mnie bardziej obrzydza niż straszy. Swojego czasu bałam się też Klątwy i Sierocińca, ale to dlatego, że oglądałam to za dzieciaka.
__________________ " Jedno życie z jednym sercem, jedno bicie w jednym tempie. " (c) insq
|
|
|
|
|
-
perpetual
- Dawca Krwi

-
- Litry krwi: 7

-
|
 |
|
|
MrsHouse napisał(a):Prawie każdy ma tak po tym filmie.
ja go oglądałam w wieku 12 lat i jakoś mnie nie przeraził xd nie wiem. tak samo jak egzorcysta - ale z tym filmem to dlatego, ze oglądałam go z 5 koleżankami i cały czas się z tego filmu śmiałyśmy, nie skupiając się na fabule. nienawidzę horrorów, które są po prostu obrzydliwe, nie wnoszą żadnej fabuły, tylko sadyzm - hostel, etc. tragedia. Oglądałam kilka minut, po prostu strata czasu. Co innego piła - obrzydliwe - ale z sensem. Za każdym razem jak oglądam ten film zastanawiam się, jaki psychopata pisze scenariusz i wymyśla te wszystkie narzędzia tortur i zadania. mimo wszystko - ciekawe. jedyny horror którego się bałam to ring - w jednym momencie - na samym początku, gdy ta dziewczyna jest w szafie. klątwa - miałam z 9 lat, ale do dzisiaj tego nie oglądnęłam ponownie piękny umysł - nie pytajcie, miałam z 6 lat jak to pierwszy raz widziałam i byłam dzieckiem z na prawdę bujną wyobraźnią - poza tym mieszkałam w domu, który był zbudowany na mniej więcej takim samym planie jak z tego filmu.
__________________  Stelena lover <3 grafika by jelołthank u sweetie <3
|
|
|
|
|
-
BloodGiver
- Tropiciel

-

-
|
Ogólnie nie oglądam horrorów, ale wiele czytałam o 1408 i wreszcie postanowiłam go obejrzeć.. Po pierwsze miałam mindfuck, nie wiedziałam co się dzieje, co jest prawdą a co nie.. Ale naprawdę byłam przerażona, niektóre sceny mną wstrząsnęły...
__________________ I've been in love. It's painful and pointless and overrated .
|
|
|
|
|
-
kate38
- VIP
Wampir

-
- Litry krwi: 50

- Ocena: 65
-
|
Spaidi napisał(a):Shutter ale wersja tajlandzka(wbrew pozorom jest swietna)
Zgadzam się oglądałam w nocy z bratem wszystko było oki, dopóki brat mi nie zasnął bałam się nawet pójść do toalety. Spaidi napisał(a):Drag me to hell sie fajnie ogladalo
Fajny i mocny, ale też obrzydliwy fuj. Spaidi napisał(a):Zejscie ma tez swoj klimat obejrzałam obie części dobry. Ale ja pamiętam jeszcze Draculę z Klausem Kiński polecam oraz też Dracula, ale tym raem czarnobiała bardzo stara wersja Rapsodia Strachu super. kiedy obejrzałam te filmy jeszce bardzo długo bałam się wampirów. Brat miał ze mną ciężko, bo spałam przy zapalonym świetle . Boję też Filmów o duchach i opętaniach. Po obejrzeniu Ringu i Klątwy długo nie mogłam zasnąć, to samo było po obejrzeniu Egzorcystyi Egzorcyzmy Emily Rose .
|
|
-
Piegusek
- Zwiedzający

-

- Ocena: 5
-
|
Oglądałam w ciągu mojego całego jestestwa jeden horror.. i po nim nie zamierzam już oglądać żadnego innego : - "Ring" .. Po obejrzaniu go z radością chodziłam do szkoły byle być z dala od telewizora .. xD
__________________ " I always wondered what my first kiss would be like. I never imagined that kiss will be so breathless and desperate and wild. And it will taste like holy water. Holy water and blood"My big TVD love: NICKLAUS ♥♥♥ .
|
|
|
|
|
-
elajsza
- Super Strateg

-
- Litry krwi: 15

- Ocena: 94
-
|
dzięki wam wiem co powinnam jeszcze obejrzec, a czego nie . mnie horrory po prostu bawią. nie ma w nich nic strasznego, ale i tak je uwielbiam, bo niektóre naprawdę wciągają, jak np: Egzorcyzmy Emily Rose . nie przerażający, ale naprawdę dobry. niektóre horrory są po prostu żenujące jak np: Lustra. żenada na maxa oglądaliście jakieś części ,,Krzyka" ? - ten film mnie rozwala. ubóstwiam ten horror, ponieważ za każdym razem gdy oglądam którąś część to prawie sikam ze śmiechu . Bardziej komedia niż horror , ale dobra tam mniejsza o to . Podsumowując: żaden horror nigdy mnie nie przeraził i nie przerazi, bo nigdy niczego się nie bałam i niczego się nie będę bała 
|
|
|
|
|
-
Mands
- Tropiciel

-

- Ocena: 49
-
|
Jak dla mnie - "Ring", "Widmo" (oczywiście w wersji oryginalnej), "Nienarodzony" i "Egzorcyzmy...". Kocham te klimaty, gdzie po prostu bawią się napięciem i sprawiają, że boisz się obejrzeć za siebie, bądź pójść w nocy do łazienki. Po "Egzorcyzmach" to byłam przerażona zawsze, gdy przypadkiem obudziłam się o 3 nad ranem i natychmiast zaczynałam wąchać powietrze, czy nie czuć spalenizny  . A, jeszcze jeden jest fajny, ale nie, że "strasznie straszny", ale ma atmosferę: "Klucz do koszmaru" o hoodoo, voodoo czy czymś takim  P.S. Boże, pamiętam, jak przyśniła mi się "Klątwa"  . Jestem z dziewczynami w szkole, opowiadam im o tym filmie, a one nagle: "Odwróć się". Ja patrzę, a za mną stoi ten biały chłopczyk  ... Momentalna pobudka 
__________________ ...all by Leeny ^^...
|
|
|
|
|
-
Nildring
- Wizjoner

-
- Litry krwi: 25

-
|
Chyba żaden Egzorcyzmy Emily Rose- wiem, że to oparte na faktach i w ogóle ale jakoś to nie było dla mnie straszne. Najpier zostało nam to puszczone na lekcji religi, no i jak to z klasą faza jest to i największa głupota może przerazić. Akurat był taki dość ciekawy moment, wszyscy skupieni, a dla koleżanki spadła torba z ławki. Wtedy myślałam, że zawału dostanę i nie tylko ja. Jednak jak oglądałam później w domu aby dokończyć to zasnełam... Ring- to bajeczka na dobranoc dla dzieci, nie zrobiła na mnie wrażenia. Droga bez powrotu- pierwsza część mi się podobała ale nie bałam się jakoś. Piła- super, lubię takie filmy i mnie nie obrzydzają Paranormal Activity- schizowy film. Niby ma tylko kilka elementów zaskoczenia ale w nocy do toalety bałam się pójść, koleżanka jeszcze długo po tym ma czasem stracha w nocy.
|
|
|
|
|
-
Variety
- Zwiedzający

-

- Ocena: 10
|
 |
|
|
Najstraszniejszy? Jeszcze takiego mega przerazajacego to nie ogladałam, ale mogę polecić kilka napraawdę wciskajacych w fotel  Nie bedzie tu filmów w typie Piły i Hostelu (ten film powinien być zakazany, oglądałam raz dwojke i wiecej nie obejrzę tego czegoś. Nigdy nie zrozumien co jest strasznego w obcinaniu penisów, a tam taka scena jest... ) A wiec wracajac do tematu to polecam wam: -REC- kacham ten film, ale przyznam, że nie obejrzę tego wiecej niz raz. Naprawdę momentami przerażajacy. -Shutte/Widmo- ogladałam japońskie i jak najbardziej polecam. Warto obejrzeć chocby dla samej koncówki. -Ring- japońskie, dziewczynka wychodząca z telewizora nadal sni mi sie po nocach... -Paranormal Activity 1, 2- film bez żadnych odrazających stworów, poprostu straszy ich nic. To jest nagrane tak genialnie i realistycznie, że nadal mam przed oczami niektóre sceny. -Paranormal Enity- chyba lepsze niz pierwowzór (patrz punkt wyzej) ale juz nie tak znany. -Naznaczony- nie wiem dlaczego, ale mi sie nawet podobał. Głównie straszy przez zaskoczenie, ale ja za każdym razem sie na o nabieram ;D -Lśnienie- definitywnie najlepszy film, moze nie jest straszny (chociaż para tych bliźniaczek nadal przeraza mnie bardziej niż mokre dziewczynki) Polecam głównie przez klimat, fabułę i Jacka Nicolsona.
__________________ „Jestem jedynym sposobem, jaki Bóg znalazł, by ukarać siebie samego za to, że w chwili nieuwagi zdecydował się stworzyć wszechświat.” Paulo Coelho
|
|
|
|
|
-
littleangel
- Super Strateg

-

- Ocena: 14
-
|
Nie oglądam dużo horrorów , a już na pewno nie strasznych , ale bałam się przy "Nienarodzony" i :Egzorcyzmy Emily Rose"". Ogólnie to lubię oglądać takie filmy ale nie mam z kim bo się wszyscy boją ; D
__________________ (c)Elajża
|
|
|
|
|
Powrót do Ogólne