Dyskusje o różnych książkach
Moderator: Moderator
-
VioletCherry
- Delegat

-
- Litry krwi: 0

- Ocena: 0
-
|
Nie, ja nie kojarzÄ™. Jedynie TrylogiÄ™ Czarnych Kamieni...
__________________ Wtedy (...) usłyszała głos Stefano. - Eleno! Puść! Upadnij, a ja cię złapię! Jakie to dziwne, pomyślała, jakby to był sen. Miłość i strach zniekształciły jego głos - brzmiał jakoś inaczej. Brzmiał jak... - Eleno! Jestem z tobą! ... jak Damon.
|
|
|
|
|
-
Exar Kun
- Tropiciel

-

-
|
kasiek303 napisał(a):Ok, za niedługo się pewnie za to zabiorę. ;] A czytał ktoś taką trylogię (bo to chyba trylogia była...) coś z Czarnym Elfem. Kiedyś znajomy mi to polecił, ale jakoś tak... nie przekonał mnie. Tytuł fajny ;]
Trylogia Mrocznego Elfa to klasyk R.A.Salvatore w klimacie DnD no cóż nie każdy lubi takie heroic fantasy ja tam wole coś bardziej pokręconego z polskich np.Eugeniusza Dębskiego, Ziemiańskiego czy Pilipiuka a z Sapka najlepsze to jego husycka trylogia(Narrenturm,Boży Bojownicy,Lux Perpetua)z zagranicznych zaś to R.Jordana i jego sage koło czasu oraz Terrego Goodkinda choć Reguła Dziewiątek to trochę zniżka formy
Ostatnio edytowano 6 cze 2010, o 16:35 przez Exar Kun, łącznie edytowano 1 raz
__________________ Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Night shall free me.
|
|
|
|
|
-
cynamon
- ZwiedzajÄ…cy

-

-
|
Fantastyka? Pilipiuk, Prattchett, Gaiman, Tolkien. Gaimana wielbię szczególnie. Mistrzowskie opisy, genialne poczucie humoru, niebanalne pomysły i interesujący bohaterowie. Wyobraźnia... och tak to jest dopiero wyobraźnia. Koralina, Chłopaki Anansiego, Amerykańscy Bogowie, Nigdziebądź, Wilki w ścianach, Gwiezdny Pył, Opowiadania... Kocham. No i oczywiście Dobry Omen pisany wespół z Prattchettem.
|
|
|
|
|
-
Diantha
- ZwiedzajÄ…cy

-

- Ocena: 5
-
|
Fantasy to mój ulubiony gatunek literacki. Kocham wszystko co wyszło spod pióra Tolkiena, Lovcrafta, Rice i Kossakowskiej. Rok temu odkryłam twórczośc Elisabeth Haydon (czytał ktoś?) i do dziś nie mogę się rozstać z kilkoma tomami przygód Rapsodii, Gruntora i Achmeda. Świat który stworzyła dorównuje opisom Tolkienowskim, i strasznie wpływa na wyobraźnie. Uwielbiam:)
__________________ Syg by BaÅ›
|
|
|
|
|
-
Maud
- VIP
Wampir

-

- Ocena: 70
-
|
Tolkien - uwielbiam Śródziemie! Rowling - och, a to już w ogóle, jak można nie kochać Hogwartu? (No i Jamesa Pottera?!) Goodkind - facet z takim nazwiskim musi pisać dobre książki  Gaiman - Koralina to w sumie taka trochę... bajka, ale klimat ma niesamowity. Bardzo lubię ten gatunek - na równi z kryminałami.
__________________ (c)insecuree
|
|
|
|
|
-
DopelgängerxP
- Tropiciel

-
- Litry krwi: 25

-
|
Właściwie to czytam tylko fantasy  Nie wiem czemu - jakoś te książki mi się najbardziej podobają... Harry Potter to moja ulubiona książka na świecie! Czytałam każdą część po sześć razy...! Zwiadowcy jestem dopiero w trakcie czytania, ale już mi się bardzo podoba... Hobbit - też bardzo fajna książka...! Jeszcze wiele innych, ale nie chce mi się ich wszystkich wymieniać bo zajęłoby całą stronę forum... 
|
|
|
|
|
Powrót do Literatura
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości