Damon Salvatore / Ian Somerhalder
Moderatorzy: Moderator, Redakcja
-
Diantha
- Zwiedzający

-
- Litry krwi: 0

- Ocena: 5
-
|
Damon - bad Boy który zmienia się w Rycerza a jednak pozostaje ... sobą:) To świetna postać, uwielbiam jego mimikę i powiedzonka, uwielbiam jego desperacką chęć ochrony Eleny kiedy to pakuje się lub wszystkich dookoła w tarapaty, uwielbiam jego chłodne podejść do zabijania w 1 sezonie i jego wewnętrzną przemianę. Bo jak tu nie kochać Damona!? 
__________________ Syg by Baś
|
|
|
|
|
-
Eva
- Nocny Łowca

-
- Poprzedni nick: ewa0819

- Ocena: 296
-
|
Właśnie sobie przeglądałam fanowskie filmiki i dotarło do mnie jak bardzo mi brakuje Damona z pierwszego sezonu  !!!!Boże co oni zrobili z tą postacią???Totalnie zabrali pazur Damonowi, odarli go z całej tajemniczości, jak sobie przypomnę jaki elektryzujący kiedyś był...normalnie ciary po plecach przechodziły jak się pojawiał na ekranie.Wtedy naprawdę był demoniczny  . A teraz...masakra  .Damon stał się nudny, grzeczny, pantofel(może czasem przeciwstawi się Elenie, ale i tak nie przekroczy granicy), przewidywalny, dawniej jego nieznane motywy były takie ekscytujące. Ech...aż łezka w oku się kręci na dawne wspomnienie Damona... Mam cichą nadzieję, że jeszcze ta iskra powróci i Damon pokaże co to zło  ! Miłość go bardzo zmieniła... I te jego włosy  !W pierwszym sezonie były fantastyczne, rozczochrane.A teraz ulizane, przedziałeczek, ku...na Nicka Cartera  . Mam dość  .
__________________ by seevis
|
|
|
|
|
-
Karish
- Dawca Krwi

-

- Ocena: 17
-
|
 |
|
|
Cóż.. Na początku, w pierwszych odcinkach pierwszego sezonu, wprost go nienawidziłam. Przeszkadzał Stefanowi jak tylko mógł. Z czasem zaczęłam bardziej rozumieć tę postać. Z każdym kolejnym odcinkiem lubiłam go coraz bardziej. Był o wiele ciekawszy niż Stefan. Teraz wręcz Damona uwielbiam. Na pierwszy rzut oka może tego nie widać, ale zmienił się strasznie. Uwielbiam jego sceny z Eleną (mimo, że za nią nie przepadam) i oczywiście z Kath. Jest niewątpliwie najciekawszą postacią TVD. Kocham jego dowcipy, niby dogryzanie Elenie i Stefanowi,jednak jeśli się bliżej przyjrzeć, ma to za zadanie maskować swojego rodzaju troskę. Ponadto kocham jego miny i tę sztuczkę z oczami. Niewątpliwie jest intrygujący, arogancki, zabójczo przystojny, skryty i nieufny. Bardzo mi się podoba to jak otworzył się przed Eleną, a także przed Rikiem. Podsumowując bez Damona serial nie byłby już tak dobry.
__________________ all by me ................... TEAM ELIJAHTEAM KOLTEAM CAROLINETEAM KATHERINETEAM DAMONTEAM REBEKAHTEAM KLAUSTEAM ALARIC
|
|
|
|
|
-
caroliette
- Super Strateg

-

-
|
Damona z pierwszego sezonu wręcz kochałam. Damona z drugiego sezonu uwielbiałam. A Damona z trzeciego sezonu po prostu... lubię. Mi też bardzo brakuje Damona z pierwszego sezonu. Nie wiem, czy to ta miłość do Elki tak go zniszczyła, ale kompletnie odebrali mu cały jego urok. Co nie znaczy, że teraz jest jakiś okropny - nadal uwielbiam jego cięte teksty, ale o wiele bardziej lubiłam Damona w jego pierwotnej wersji. Może jak Stefan wreszcie znormalnieje to i on weźmie się w garść. 
__________________ Team Meredith, biczysz  Cokolwiek planujecie zrobić, zróbcie to. Dajcie z siebie wszystko  all by miszcz Elajża
|
|
|
|
|
-
riot91
- Stały Bywalec

-

- Ocena: 0
-
|
Lubię go odkąd pojawił się w książce (zaczęłam czytać długo przed serialem). Jest zły, a jednocześnie dobry, choć wole go we złej osłonie; kołkującym wampiry i "tymczasowo" uśmiercając Alarika czy Jeremiego. W książce jest dla mnie numerem 1, gdy w serialu zajmuje 2 miejsce.
__________________ - Niklaus... - Elijah? - Co mnie ominęło?
|
|
|
|
|
-
Kaaaam
- Bywalec

-

- Ocena: 2
-
|
no już 15 odcinek 3 sezonu i można powiedzieć, że Damon powoli wraca do siebie i swojego stylu bycia ;D
|
|
|
|
|
-
szmaercia
- Delegat

-
- Litry krwi: 15

- Ocena: 5
-
|
Zgadzam się z przedmówczynią. Po tym co powiedziała mu Elena (a niech ją piekło za to pochłonie, z resztą i tak jej już nie lubię  ) zaczyna znów być naszym "starym", kochanym, złym Damonem 
__________________ signature made by Responda.icon made Insecuree Pierwotni ♥ Karlajn ♥ Katarzyna ♥ Team
|
|
|
|
|
-
Olivia
- Delegat

-

- Ocena: 15
-
|
Kaaaam napisał(a):no już 15 odcinek 3 sezonu i można powiedzieć, że Damon powoli wraca do siebie i swojego stylu bycia ;D
ja tam się z tego bardzo cieszę, bo uwielbiam łobuza Damona 
__________________ wszystko od insecuree ♥
|
|
|
|
|
-
Triss
- Dawca Krwi

-

- Ocena: 241
-
|
Wybaczcie ale Damon zidiociał do reszty... Strateg z niego żaden, a do tego nie potrafi trzeźwo oceniać sytuacji.... To co zrobił w ostatnim odcinku powoduje że tracę do niego resztki sympatii... Po jaką cholerę poszedł "na udry" z Sage i powiedział że wykańczanie Pierwotnych zacznie od jej Finna??? Może mi to ktoś wyjaśnić  .... Zamiast zyskać potężnego sojusznika, ma kolejnego wroga do kolekcji... mało mu było??? Już w drugim sezonie popełnił podobny błąd z Masonem... a teraz powtórka z rozrywki? Czy ten "facet" nie umie uczyć się na własnych błędach???
__________________ TEAM FINN & SAGE!!!
|
|
|
|
|
-
Ned
- Zwiedzający

-

-
|
W pierwszych 2 sezonach Damon był postacią wyraźną i miło było na niego patrzeć. Teraz w trakcie sezonu 3 stał się drugim Stefanem z poczatkowych sezonów. Jednak ostatnio znów powoli wyrastają mu różki i być może już wkrótce zobaczymy starego dobrego Damona 
__________________ Włocławski Portal Kulturalny - Włocławek
|
|
|
|
|
-
zakrencona
- Zwiedzający

-

-
|
W pierwszych odcinkach pierwszego sezonu zaintrygowała mnie jego postać. Tajemniczy, przystojny, intrygujący, arogancki, skryty... Miałam wrażenie, że wszystko co robił to na złość Stefanowi. Obejrzałam kolejne odcinki i zaczęłam go rozumieć. Wydaje mi się o wiele ciekawszy niż Stefan, jest bardziej nieprzewidywalny, mroczny. Według mnie jest najciekawszą postacią serialu. Ma niesamowite teksty i ta mimika twarzy! 
|
|
|
|
|
-
Arachne
- Bywalec

-
- Litry krwi: 2

- Ocena: -15
-
|
 |
|
|
Damona uwielbiam. Lubię jego gesty, mimikę twarzy, zachowanie i charakter.Jest seksowny, drapieżny i niebezpieczny. Jedna z najciekawszych postaci w serialu. Ale ponieważ ma nie być ochów i achów, chcę zwrócić uwagę na jego wady. Nie lubię w nim braku opanowania - rzuca się na wszystko i wszystkich. Nie czytałam książki do końca, więc nie wiem czy to miało tak być. Jednak moim skromnym zdaniem, brakuje mu opanowania i stoickiego spokoju. Wyglądałby o wiele lepiej jako czarny(?) charakter, gdyby wszystko przyjmował ze spokojem, by po jakimś czasie równie spokojnie zemścić się na swojej ofierze. A nie rzuca się jak ostatni zwierz bo ktoś uraził jego uczucia. Mniej ukazywania złości - perfekcja. A skoro już jesteśmy w tym temacie... Narwanie i niecierpliwość - też mnie to w nim irytuje. Zdaję sobie sprawę, że taki Damon ma być, ale dostaję białej gorączki, kiedy bez obmyślenia jakiejkolwiek taktyki walki, albo chociaż planu B chce walczyć z całą rzeszą wilkołaków/wampirów/hybryd/pierwotnych *niepotrzebne skreślić*. Reszta jest jak najbardziej spoko. Damon jest i będzie idealnym złym wampirem.
__________________ "You don't arm yourself when war has been declared, Stefan. You build your army so big, that no one ever dares make the fight."
|
|
|
|
|
-
Mart
- Zwiedzający

-
- Litry krwi: 5

-
|
Zdecydowanie moja ulubiona postać w serialu. Mam słabość do bohaterów, którzy są na swój sposób chamscy. Szczerze mówiąc, gdy się pojawił w serialu miałam mieszane uczucia, wręcz czułam niechęć do Niego, ale później zmieniłam zdanie. Stwierdziłam, że to jest właśnie to bez czego ten serial straciłby na swojej wartości. Postać jest świetnie grana i na pewno przejdzie do historii. Mimika Damona, gesty, odzywki, poruszanie się... Hm, jest niepowtarzalny 
__________________ " często chcę pokazać komuś że jest dla mnie totalnym idiotą nie mówiąc tego wprost " : ) " Ci, których kochamy nie umierają, bo miłość jest nieśmiertelna. "
|
|
|
|
|
Powrót do Damon Salvatore