"Co ty najlepszego zrobiłaś?"+16 - komentarze

Komentarze do opowiadań

Moderator: Moderator

Posty: 322 • Strona 6 z 221 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22
31 sty 2012, o 14:34
Kat
Wampiromaniak
Wampiromaniak

Litry krwi: 0
Ocena: 267

"Co ty najlepszego zrobiłaś?" miniaturka - komentarze
To był świetny rozdział. bardzo gorzki i w sumie smutny, ale świetny. Strasznie podoba mi się relacja Eleny i Damona jaką stworzyłaś. Oboje strasznie się kochają, ale Damon wciąż jest tym seksownym i niebezpiecznym wampirem :evil: Cały incydent ze Scarlett pokazał, że Damon jednak nie do końca potrafi się kontrolować. To sprawia, że jego związek z Eleną staje się tym bardziej niebezpieczny i soczysty :evil: bardzo podobała mi się reakcja Eleny na jego historię. Pokazała, że naprawdę go kocha i szaleje na jego punkcje. Cieszę, że całkowicie oddała się tej namiętności i odpuściła sobie Stefana :hyhy:

Podsumowując: Stworzyłaś świetny klimat w retrospekcjach. Aż poczuło się romantyzm tamtego okresu. Teraźniejszość i przedstawienie uczuć Damona i Eleny też wyszło Ci świetnie. Masz naprawdę przyjemny i lekki styl. Dialogi wychodzą Ci naturalnie i prawdziwie. Gratuluję i czekam na więcej :evil:

Pozdrawiam i życzę weny!
Ostatnio edytowano 31 sty 2012, o 14:36 przez Kat, łącznie edytowano 1 raz

All by made.

It's okay to love them both. I did.
Do gory

Pani Reklama
Zwiedzający
Zwiedzajcy

31 sty 2012, o 14:55
recovery
Nowonarodzony
Nowonarodzony

Ocena: 166

Świetny rozdział !
Czekam na więcej ;)

" Jedno życie
z jednym sercem,
jedno bicie
w jednym tempie. "

(c) insq
Do gory

31 sty 2012, o 17:11
paulinex
Delegat
Delegat

Ocena: 49

Cudowna retrospekcja! Bardzo realistyczna. Chociaż sam pomysł o ślubie, biorąc pod uwagę jak Damon szalał za Katherine, wydaje się nierealny, jakoś łatwo przychodzi mi przymknięcie na to oka. Cóż, jak już napisałam, wykonanie mnie powaliło. Cieszę się, że wyjaśniłaś wcześniejsze zachowanie Damona i że Elena postawiła na swoim. Ostatni fragment był świetny. Damon i Elka coraz bardziej się do siebie zbliżają, Stefan jest nadal na wolności i wariuje (chyba dosłownie), więc nie mogę się doczekać co dalej.

Love is too good to last
and I'm too old to dream

av by Elajża
Do gory

31 sty 2012, o 18:41
zen
Zwiedzający
Zwiedzający

Ocena: 0

Genialne! Wszystko przeczytałam jednym tchem, a ostatni kawałek był niesamowity, przepełniony taką namiętnością, a ja jako czytelnik czułam bijącą wręcz miłość i wiarę Eleny oraz dozgonne oddanie Damona :D Oby na miniaturce się nie skończyło ;)

Obrazek

av mój,syga by kate<3
Do gory

1 lut 2012, o 07:06
Elena_Gilbert_S
Wampiromaniak
Wampiromaniak

Ocena: 67

Odpowiem od razu na komentarze do poprzedniego wpisu :).

recovery
Dziękuję bardzo za tak pozytywne opinie. Mam nadzieję, że kolejne rozdziały Cię nie zawiodą.

perpetual
Wiesz, masz rację. Przyznam się, że nie jestem w żadnym z teamów - albo inaczej, jestem w obu :). Lubię czytać twórczość dotyczącą i Deleny i Steleny.
Dziękuję :).

Vakme
Dzięki za pozytywne słowa :). Powiem szczerze, że nie jestem ukierunkowana, jeżeli chodzi o paring Stefan-Elena czy Damon-Elena. Być może dlatego w mojej twórczości powstają sceny i Deleny i Steleny :).

Variety
Wow... Skąd Ty dziewczyno bierzesz inspirację do komentowania?
Wybacz przerwę, obowiązki. Brak mi regularności, ale postaram się coś z tym zrobić.
To porównanie mnie rozwaliło :). Ciastko z kremem? Sama nie ujęłabym tego lepiej :D.
Oczywiście nie jestem zła - krytyka jest bardzo ważna. Nie jestem przecież ideałem czy narcyzem :).
Zgrzyt - w każdym chyba związku zdarzają się nieporozumienia. Ani Damon, ani Elena nie są słabymi charakterami.
Elena ma swoje odchyły. Chciała by Damon ją ugryzł, bo kocha go i chce, by zobaczył, że ona czuje to samo. Że jest w stanie pozwolić mu ugryźć się, by nie był głodny i czuł się lepiej :).
Dziękuję też za pozytywną część komentarza :). Opis wschodu słońca sam ze mnie wypłynął :).

paulinex
Nie była bardzo pijana :).
Tak, Stefan zyskał nad Eleną przewagę i teraz nie ma na niego żadnego wpływu. Może się co najwyżej trzymać z daleka. Ale czy to zrobi?
Wątek Damona i picia krwi Eleny rozwinęłam w obecnym rozdziale.

Dziękuję. Nie zajmowałam się wcześniej pisaniem retrospekcji, więc nie byłam pewna, co do powodzenia tej części tekstu. Cieszę się, że efekt jest dobry.
Damon i Elena są ze sobą blisko. Wampir opowiedział jej w końcu o jednym ze swoich najgorszych wspomnień, co nie jest bez znaczenia. Elena bardzo mu ufa i wie, że nie pozwolił by jej skrzywdzić.
Zamierzam wspomnieć coś o Stefanie w kolejnym rozdziale :).

Garbi
Dziękuję :). Jak już wspomniałam, opis oceanu po prostu ze mnie wypłynął, kiedy miałam wenę :). Cieszę się, że wyszedł poprawnie.
Stefan się zmienił, więc i jego zachowanie też. Elena jest ciekawą postacią w jego życiu, a do tego Damonowi na niej zależy. Nie odpuści jej tak szybko.
Damon i Elena być może jeszcze wypiją coś razem :). Czemu nie?
Bałam się, że tekstry z perspektywy Damona wyjdą źle, gdyż jest to dość złożona postać i ciężko "wniknąć" w jej myśli. Cieszę się jednak, że są one dobre :).

Bardzo dziękuję :D.
Tak. Damon i Elena faktycznie są blisko. Cieszę się, że udało mi się dokładnie ukazać ich uczucia i że nie wyszło to sztucznie :).

BestDelenaFan
1. Akcja powoli się rozwija. Już niedługo bohaterzy zaczną spędzać więcej czasu w innych miejscach.
2. On jej nie napastował. Spotkał ją na drodze spacerowej w parku, w którym aktualnie nie było zbyt wielu ludzi. Nie zrobił jej przecież krzywdy.
3. Nie wypiła pół butelki, a pół zawartości, czyli tego, co zostało. Skoro Damon już wcześniej sporo wypił, w butelce nie zostało tak wiele :).

Dziękuję bardzo :).

Kat
Cieszę się, że podoba ci się relacja Damona i Eleny. Tak, nie da się zauważyć pasji i tej iskierki pożądania pomiędzy nimi.
Stefan - czyżby dążył do zmian? Może tylko udaje? To się okaże. Widać jednak, że chce mieć Eleną z powrotem.
Mimo, iż Elena była pijana, ma swoje zasady moralne, których nie złamała by nawet w takim stanie. Gdyby poszła do łózka z Damonem, pokazałaby jednocześnie, że jest łatwa i na niczym jej nie zależy. A tego nie chcemy.
Tak, moja Elena jest nieco silniejsza i bardziej zdecydowana niż serialowa. mam nadzieję, że nie psuje to charakteru postaci.

Tak, rozdział nie należał do najweselszych, to prawda. Cieszę się, że nie zrobiłam z Damona "ciepłych kluch", co bardzo często zdarza się w opowiadaniach tworzonych przez fanów. Wampir zmienił się dla Eleny, jednak nadal ma swoje odruchy czy poglądy.
Elena - jak widać - miała już dość niezdecydowania i niepewności. Póki co, jest pewna swojego wyboru. Kocha Damona i pragnie jego szczęścia.
Co do retrospekcji - bałam się, że to spieprzę, tak szczerze mówiąc. Raczej nie pisałam wcześniej wielu tego typu tekstów i bałam się, że coś pójdzie nie tak. Samo zachowanie i styl wypowiedzi bohaterów są nieco inne niż w czasach dzisiejszych. Miałam wrażenie, że nie podołam. A jednak :).

Dziękuję bardzo za ten komentarz. Cieszę się, że lubisz mój styl pisania :). Wiele razy spotkałam osoby, które mają świetne pomysły, ale nienajlepszy przekaz. Cieszę się, że w moim przypadku tak nie jest. Cóż, nie wszyscy lubimy czytać teksty z błędami ortograficznymi :).

Orzechowa
Wow. Twój komentarz mnie powalił :). Nie spotkałam się jeszcze z opinią, która byłaby aż tak bardzo pozytywna. bardzo cieszę się, że całe opowiadanie ci się podoba. Nie będę opisywała poszczególnych elementów Twojego komentarza, jednak bardzo Ci za niego dziękuję. Piszę po prostu to, co przyjdzie mi do głowy. Swoją przygodę z tworzeniem zaczęłam niespełna 1,5 roku temu, więc jestem nieco zszokowana faktem, że ludziom podoba się mój styl :).
Jeszcze raz bardzo Dziękuję :).

meghan
Dziękuję bardzo :). Kolejny wpis już niedługo :).

zen
Czyżby nowa czytelniczka? Bardzo się cieszę :D.
Bardzo dziękuję za ten komentarz :). Znalazła się kolejna osoba, której przypadło do gustu moje "dzieło". To niesamowite, że tyle osób czyta to opowiadanie :).
Cieszę się też z faktu, że sceny i odwzorowanie uczuć są naturalne, a nie sztuczne czy przesadzone:).

Dziękuję : ).

"When I drag my brother back from the edge and deliver him back to you, I want you to remember the things you felt when he was gone."

by Elajża
Do gory

1 lut 2012, o 12:09
BloodGiver
Tropiciel
Tropiciel

Ocena: 11

ciekawa retrospekcja, świetnie się rozwija Twoja miniaturka .. wierzę, że osiągnie kolosalne rozmiary ..
Ale błagam, spiknij ich tak wiesz, mocno mocno :D

I've been in love. It's painful and pointless and overrated .
Do gory

5 lut 2012, o 14:46
Garbi
Dawca Krwi
Dawca Krwi

Litry krwi: 41

Objął mnie ramieniem i razem przyglądaliśmy się zachodzącemu słońcu. Wiatr spokojnie szumiał… Mewy cicho pokrakiwały, fale oceanu burzyły się i powoli opadały. Wszystko było tak delikatne i piękne… Nagle jakby spokojniejsze.
Czułam jego policzek przylegający do mojego, jego delikatne dłonie gładzące moje ramię i jego bliskość, która działała na mnie niezwykle kojąco.
Przez tak długi czas myślałam, że nigdy nie będę szczęśliwa. Cóż… Ścigał mnie psychopatyczny wampir, który potrzebował mojej krwi do tworzenia hybryd. Chłopak, z którym planowałam być do końca życia stał się potworem pragnącym zaspokajania własnych potrzeb…
Moi bliscy ciągle ginęli z rąk istot nadprzyrodzonych…
Czułam się tak samotna, odtrącając jego uczucie. Pomyśleć, że wystarczyło pozwolić, by pomiędzy mną a Damonem wydarzyło się coś więcej…
- Kocham cię – po raz kolejny wyszeptał do mojego ucha.
Nie mogłam uwierzyć, że aż tak znacznie się zmienił. Porzucił swój stary tryb życia i zaczął nowe życie – ze mną u boku.
Nie był jednak taki jak Stefan, co bardzo mi się spodobało. Nie chciałam, by Damon kojarzył mi się z dawną miłością. Zaczęłam wszystko od nowa, podobnie jak on.

Ubóstwiam ten fragment :serce:
Dużo uczucie bijącego z ich strony. :)

Głupi,durny,karnistogłowy Stefan ! Jak on mógł popsuć taką chwilę !
Mam nadzieję że Rick i Damon jak go już znajdą to urwą mu głowę i wsadzą w cztery litery!
Zasługuje na to !

Jesteś miszczuniem normalnie! :)
Czasu i weny życzę ! :)

5 lut 2012, o 15:32
recovery
Nowonarodzony
Nowonarodzony

Ocena: 166

Kocham Delenę. Uwielbiam takiego Stefka, ale zdziwiło mnie, że Elka się poddała.
Zobaczymy co będzie dalej. Weny ! ;*

" Jedno życie
z jednym sercem,
jedno bicie
w jednym tempie. "

(c) insq
Do gory

5 lut 2012, o 17:04
paulinex
Delegat
Delegat

Ocena: 49

Świetny zwrot akcji! Naprawdę wszystko zaczęło się rozkręcać. A Stefan to mistrz <3 Coraz bardziej go lubię, mimo że cały czas przeszkadza. Jego zachowanie po prostu nie jest normalnie, ale dodaje mu takiej dzikości, co wychodzi na plus.
Elena, jak zwykle wielka męczennica ;/ Ale gdyby się nie poddała, to mogłoby się stać coś niezbyt przyjemnego. No dobra, tym razem ją rozgrzeszam :lol:
Oj ja już nie wątpię, że Damon po nią przyjdzie. To tylko kwestia czasu :D

Love is too good to last
and I'm too old to dream

av by Elajża
Do gory

5 lut 2012, o 19:34
DelenaVD

Ocena: -5

O jaaaa ale super ! strasznie fajnie ci ten rozdział wyszedł ! Stefan porwał Elenę ! :) :shock: Już nie mogę doczekać się następnego rozdziału !!!!

Pozderka !
Do gory

5 lut 2012, o 19:55
DopelgängerxP
Tropiciel
Tropiciel

Litry krwi: 25

Fajnie ci to wyszło! Jak Elena poszła ze Stefanem to od razu w głowie miałam Stefana, który dla Eleny poszedł z Klausem... :) Tylko mam nadzieję, że to się nie skończy tak jak z Eleną i Stefciem... :)

5 lut 2012, o 21:11
Acasha
Zwiedzający
Zwiedzający

Świetny rozdział! Niesamowity zwrot akcji :evil:
Mam nadzieję, że w następnym fragmencie wciśniesz trochę Alarica ;) Bo uwielbiam go, gdy knuje spiski z Damonem!
Elena pewnie długo nie będzie musiała czekać na wybawienie.
Dużo weny życzę :)
Do gory

6 lut 2012, o 15:39
Kat
Wampiromaniak
Wampiromaniak

Przeczytałam ten rozdział już jakiś czas temu, ale naprawdę nie wiedziałam jak go należycie skomentować. Może teraz mi się uda, bo trochę ochłonęłam ;) Dobra jedziemy!:

Damon - muszę przyznać, że facet mnie zaskoczył. Mam wrażenie, że stał się nieco zbyt romantyczny i oddany Elenie. No, ale w serialu też przy niej udziela mu się ten nastrój, więc wszystko jest kanoniczne. Ponad to bardzo spodobał mi się jego spontan. Ten cały pomysł nocnego pływania z Eleną :evil: Oj tak. Kocham takiego właśnie Damona - pełnego pasji i szalonych pomysłów.

Elena - Wygląda na to, że zupełnie zatrciła się w Damonie. Nieco dziwi mnie, że już zupełnie nic nie czuje do Stefana. Owszem zachowuje się teraz jak cham, popełnił wiele zła. Elena ma prawo nie chcieć z nim być, ma prawo go nawet nienawidzić na swój sposób. Ale mimo wszystko chyba na dnie serca powinna jeszcze coś do niego czuć. Ta dziewczyna jest w końcu bardzo trwała w swoich uczuciach. Coś więc czuje, że pobyt sam na sam ze Stefanem może w niej obudzić dawne uczucia, o których istnieniu być może już zapomniała. Jestem jednak pewna, że nie jest na niego obojętna. Rozpruwacz zaś na pewno będzie chciał to wykorzystać :hyhy:

Stefan - Oj, niefajny nam się zrobił Stefciu :| To całe porwanie Eleny, walka z Damonem itp. Ja jednak także uważam, że Elenie nic nie zagraża z jego strony. Facet strasznie ją kocha i desperacja doprowadziła go do tego czynu. Ciekawe czy przy Elenie odnajdzie w sobie chociaż część człowieczeństwa. Jestem tego bardzo ciekawa :hyhy:

Damon już szykuje wielkie odbicie ukochanej :evil: Jestem ciekawa co on takiego wymyśli... Napewno to będzie coś świetnego, bo to w końcu mistrz intrygi. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że pozowlił Elenie odejść. To nie w stylu impulsywnego Damona. Ale było to właściwie posunięcie. Elena nie chciała zapewne aby Stefanowi i Damonowi coś się stało i to z jej powodu.

Pozdrawiam i życzę weny!

PS. Zapomniałabym. Team Alaric i Damon :evil: Uwielbiam ich razem!
Ostatnio edytowano 6 lut 2012, o 15:40 przez Kat, łącznie edytowano 1 raz

All by made.

Do gory

9 lut 2012, o 20:15
meghan
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ocena: 7

Czyżby poważne komplikacje... Jeżeli Stefan znów rozkocha w sobie Elkę, a ona zapomni o Damonie to się zdenerwuję. Czekam na ciąg dalszy. Mam ogromną nadziej, że jednak Delena zwycięży!!! Weny!!!!! Czekam na ciąg dalszy.
Do gory

11 lut 2012, o 09:33
Kat
Wampiromaniak
Wampiromaniak

Jestem zawidziona zachowaniem Eleny :/ Tak się wzbraniała, że zostanie wierna Damonowi, a po 5 minutach bycia w domu Stefana pozwoliła mu się rozebrać i pieścić :zdegustowany: Z drugiej strony po obejrzeniu najnowszego odcinka stwierdzam, że to BARDZO w jej stylu. Wiadomym się stało, że to Stefan gra pierwsze skrzypce. Nie waże jak wiele zła jej wyrządzi, ona zawsze jest gotowa do niego zawrócić i na niego czekać. Jest w tym coś pięknego. Myślę, że serialowa Elena też tak zachowałaby się w tej sytuacji. Dostajesz więc ode mnie plusa za prawdziwość postaci ;) Dziwi mnie nieco, że Stefan ugryzł Elkę. Myślałam, że już do niego dotarło, że ona jest dla niego ważniejsza niż krew. Jak widać jednak wciąż ma ogromne kłopoty z samokontrolą. Mam nadzieję, że nie zje nam Elki :lol: Tym bardziej, że Damon by się chyba wkurzył gdyby znalazł Elenę półnagą i martwą w łóżku Stefcia. Pomyślałby jeszcze, że Rozpruwacz ją wykończył :P Damon jest słodki i też bardzo prawdziwy. Stara się ją ratować za wszelką cenę, w desperacki sposób. Jestem ciekawa jak mu to wyjdzie, choć przeczuwam, że Elena spędzi jeszcze trochę czasu sam na sam ze Stefanem :evil:

Pozdrawiam i życzę weny!
Ostatnio edytowano 11 lut 2012, o 09:34 przez Kat, łącznie edytowano 4 razy

All by made.

Do gory

Posty: 322 • Strona 6 z 221 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22
Następna strona

Powrót do Komentarze do opowiadań